"Ik koos voor de richting LOS, omdat ik enorm geïnteresseerd ben in sport en beweging."

"Deze richting is hier perfect voor."
2DE GRAAD
3 / 4

Ook zin in een sportieve studierichting? Vanaf het 3de jaar kan het!

Sinds de modernisering spreken we van dubbele finaliteit (D/A) of wat we kennen als 'tso'. De leerlingen kunnen met onze sportrichting doorstromen naar het hoger onderwijs en naar de arbeidsmarkt.

De term A-finaliteit (A) wordt nu gebruikt voor de richtingen in het 'bso' zoals 'beweging en sport'. De A staat voor arbeidsmarktgericht.

sport en beweging studeren - sportrichting

Ruim aanbod aan sportstages

In de 2de graad word je uitgedaagd tijdens een 3-daagse fiets- en outdoorstage...

Fantastische watersportstage

Leer surfen en zeilen tijdens onze watersportstage in Maaseik...

Geweldige zeestage

In de 3de graad Beweging en sport ga je op zeestage golfsurfen, kiten en zeilwagenrijden...

SPORT

Doorstroom hoger onderwijs / arbeidsmarkt (D/A)

Eén derde van de lesuren gaat naar sport-georiënteerde vakken. Deze omvatten praktijkvakken als balsporten, gymnastiek, atletiek, dans, omnisport en zwemmen, maar ook komen wetenschappelijke vakken aan bod zoals fysica, anatomie en fysiologie. Met voorbeelden uit de sportpraktijk wordt de theorie tastbaar en duidelijk.

Bij de vakken toegepaste psychologie en agogiek komen inhouden aan bod zoals sociale vaardigheden, de ontwikkeling van een kind per levensfase en sport- en spelbegeleiding.

PRAKTIJKLESSEN

Tijdens de praktijklessen is er veel aandacht voor bewegingsuitvoering, inzet en doorzettingsvermogen, maar attitudes als fairplay, teamspirit en het aanvaarden van normen en waarden dragen wij ook zeer hoog in het vaandel!

SPORTSTAGES

Een grote troef is ons ruim aanbod aan sportstages waardoor een vertrouwensband tussen leerlingen en leerkrachten ontstaat. De leerlingen van de 2de graad worden uitgedaagd tijdens onze 3-daagse fiets- en outdoorstage en leren surfen en zeilen tijdens de fantastische watersportstage in Maaseik.

LESSENTABEL

Sport lessentabel

BEWEGING EN SPORT

Arbeidsmarktgericht (A)

Een gezonde, veilige en actieve levensstijl komt als een rode draad terug in de hele opleiding. Tijdens de praktijklessen is er veel aandacht voor techniek, tactiek, inzet en doorzettingsvermogen, maar attitudes als fairplay, teamspirit en het aanvaarden van waarden en normen dragen wij ook zeer hoog in het vaandel!

PRAKTIJKLESSEN

De helft van de lesuren gaat naar sport-georiënteerde vakken, deze zijn balsporten, gymnastiek, atletiek, voetbal, dans, omnisport, zwemmen en reddend zwemmen. Hiernaast zijn sport en blessurepreventie en sport- en spelbegeleiding ook onderdeel van het lessenpakket.

SPORTSTAGES

Een grote troef is ons ruim aanbod aan sportstages waardoor een vertrouwensband tussen leerlingen en leerkrachten ontstaat. De leerlingen van de 2de graad worden uitgedaagd tijdens een 3-daagse fiets- en outdoorstage. Ze leren surfen en zeilen tijdens de fantastische watersportstage in Maaseik. De leerlingen van de 3de graad genieten van een zeestage met golfsurfen, kiten en zeilwagenrijden. Ze komen zichzelf tegen op de fiets naar Namen tijdens een 3-daagse outdoorstage en beëindigen hun opleiding met een memorabele skistage.

LESSENTABEL

Sport en beweging lessentabel

Zin om te studeren én te sporten?

Kom zeker eens kennismaken met een bezoek aan onze school.
Of schrijf je snel in voor één van onze sportieve studierichtingen.